18. sij 2018.

Osvrtom na probleme ili pitanja koja su najcesce postavljana uvidjam da su ljubavna. U mladosti i zrelim godinama, a i rana starost. Pise se, prica, govori, ali malo se uci na polju ljubavi, malo se radi na sebi. U ljubavi, zbog ljubavi naprave se zivotne promjene, nekada, bez razmisljanja, ili se pak previse razmislja. Nisu sve situacije iste, ni zivotni put kojim treba ici , ili onaj kojim je lakse i harmonicnije ostvariti svoju misiju. Netko voli izazove, netko sigurnost, pa je to i razlog promjena ili sjedenja na istom mjestu.
Ljubav koja pruza sigurnost, ona koja je bila temelj obitelji, sklada, bezuvjetna, odjednom se narusi susretom trece osobe koja unosi strast i bude izazov. Obitelj daje sigurnost i bezuvjetnu ljubav partnera, da se zakoraci poljem strasti, uz mogucnost povratka.
Brak, koji daje sigurnost, a ogranicava ( obicno se tim ogranicenjima prepuste zene ) je zatvor u koji svojom voljom se ostaje i iz kojeg se tesko izlazi. Dusa je u zatvoru jer, ne ostvaruje svoju misiju i ne bira svoj put, podrzavajuci partnera, gradeci njegovu karujeru ili ispunjava njegove snove, dok se Univerzum ne otvori i usmjeri svoje sile i andjele da pomognu da osoba pogleda u svoju dusu, da se probudi i izadje iz lazne sigurnosti i pocne stvarati.
Promjene su teske i bolne, ali obicno, tko je ostavljen izadje na put kojim se trebalo krenuti puno ranije, pocnu se otvarati sva vrata kroz nove osobe, koje posalju andjeli.
Ljubav daje snagu gradjenja, a kada se rusi ljubav ruse se i temelji, sve krene nizbrdo kao da dna nema, ciscenje i emotivno odrastanje.
Stari kazu 'sve je za ljude', istina, samo ostaje pitanje kada treba slusati srce, a kada razum i kako prepoznati cistu strast za necim novim!? Kako odoljeti tinejdzerskoj ljubavi u poznijim gdinama, ljubavi koja je bez planova, a masta ih gradi? Kako stisati zelje, da li treba stisavati i hladiti uzavrelu krv!? Jako puno pitanja, a um upravlja sve dok se ne uspostavi ravnoteza!
Mogla bih pisati o individualnim situacijama, o vezama gdje su karakteri u konfliktu, onima u koje se drugi mijesaju, o ne prozivljenom zivotu, statici u braku ili vezi, ali i o prekrasnim brakovima i vezama, u kojima razgovor i slusanje sve prepreke rjesava. O ljubavi u koju ne moze zalutati kusnja, gdje je ljubav i postovanje ostala nakon prve zaljubljenosti.
Treba se upitati, da li se dalo partneru ono sto se ocekuje od njega .. ljubav, strast, osmjeh, radost .. da li muskarac zna otvoriti eroticnost u zeni, da li zena zna eroticno zavoditi i nakon dugih godina zajednice, da li je uopce i bilo erotike u braku ili dugoj vezi .. ili je zamrla? Zivotni problemi nanesu tamni vel iznad rozog i ostane tako dok se ne usulja 'kusnja' koja ga otkriva .. ali u kojem smjeru? .. na ciju stranu? .. da li je kasno? .. da li ljubav treba cuti i poceti spremanjem ljubavnog polja u braku ili prepustiti se kusnji? Tesko je znati i snaci se u vrtlogu, ali treba stisati strasti, umiriti um, pitati andjele! Andjeli znaju put duse i vodit ce je ispravnim putem, iako su oni uvijek na pomoci i kada se tvrdoglavo preda kusnji, samo sto su teze lekcije! Ali to nas i privlaci, sta ne! 🌝
S ljubavlju, Gagga! ❤😇

Zene zrtve, mucenice!

Jedan post, u jednoj grupi, me potaknuo da pisem o bracnom problemu, agresivnosti muza i pokazivanjem moci nad zenom. Kroz komentare sam dobila jako puno replika da nije jednostavno prekinuti takav brak. Nije! Istina! Ali je i vrlo lako, lakse nego zivjeti u takvom braku! Postoje razliciti bracni problemi. Nisu svi za momentalnu rastavu braka. Postoje problemi koji se mogu promijeniti, postoje bracne krize, ali manipulatori i agresivni muzevi se ne mijenjaju. Postoje situacije gdje zene nose teret, vode kucanstvo, nije ni to razlog za rastavu. Svi smo drugaciji, i obitelj je carstvo koje se ne rusi tako lako. Ali, gdje je muz agresivan, i obitelj mu je mjesto gdje prazni tu agresivnost, pogotovo na zenu, treba napustiti. Tu nema sanse da ce se promijeniti na bolje, jedino ukoliko se ukljuce u bracno savjetovanje. Zene pristaju biti zrtve, i one nikada nece vidjeti izlaz i spas. Prihvacaju strah kao ljubav! Zene, ciji muzevi imaju ljubavnice, otvoreno, i tako ponizavaju zenu, trpe zbog svega da ostanu u braku. Ne mislim na krizu, kada se desi neka prolazna situacija, koja potakne na poboljsanje bracne veze, na tome da je usla nostalgija i da su tokom godina zaboravili na ljubav, onu zaljubljenost, zaboravili da se vole... mislim, na ponizavanje jer  zenu ismijava, a ona trazi razlog da mu oprosti i ostaje u braku.
Puno je razlicitih situacija u kojima ostaju zene mucenice! Zrtve! I nikada nece prestati biti zrtva! Moze, ako radi na sebi, da se oslobodi straha, straha od muza i straha od buducnosti!
Zena nikada ne smije izgubiti samopostovanje! Sretno u odrastanju! ❤😇
Dobar vam, jos jedan dan! ☉❤ Iako je ova godina teska ne znaci da iz nje morate izaci povrijedjeni, bolni, umorni. Svaki dan trebate biti budni, znati mastom letjeti i zemljom hodati! :) Svaku sumnju ispitajte, na bilo kojem polju. Ne vjerujte sve sto cujete! Otkrijte i pokazite sebi skrivene talente, kreativno se izrazavajte, ucite, citajte, slusajte. Ali, poslusajte i sebe i sto vam unutarnji glas govori! Puno tajni ce se otkriti, ako ne sad hoce kroz buducnost. Tusirajte se sto duze, vizualizirajte ciscenje uma i svih organa energijom iscjeljenja. Mozete to! Uz pomoc andjela uspjet cete ako budete uporni, svakodnevno! Otklanjajte negativne, kriticne stavove iz svog ega. Ne ljutite se. Suze isplacite, ne spremajte ih tajnoj skrinji svojih emocija! Dozvolite da se mijenjate, i da izadjete iz kaveza predrasuda koje ogranicavaju. Oslobodite se ovisnosti i losih navika. Mozete! Sve ono sto utjece na zdrav um, i sto vas cini losijom osobom. Mozete! Jer svatko je dosao da raste na duhovnom polju, i naravno da covjek moze biti dobar. Ako radite na svojim zaledjenim emocijama, i ne samooplakujete sebe i zivot, i ne skrecete pozornost na sebe, pocet ce se iscjeljivati i tijelo i um. Dajite sto vise ljubavi, svakome! Dobit cete je na bilo koji nacin.... slusajte glazbu, bilo koju, onu koja vas energetski podize. I, uvijek moze bolje, i zahvalite svemu sto je bilo, dobro ili lose, samo trazite bolje! Hvala Andjelima cuvarima! ❤
S ljubavlju, Gagga! 😇❤