20. pro 2012.

 Stalna razmisljanja o proslosti, o karmi, o vracanju pocinjenih gresaka koliko moze biti i dobro suocavanje samog sa sobom, toliko moze biti strasno osvjescivanje i vidjenje svoje duse kojoj se vraca ono sto je sama napravila u proslosti. Cinjenica da zanjemo sto smo posijali, bilo kada, izaziva ponos i zaljenje, a nekada i strah. Ponos na sve ono sa cime se sada ponosimo i zaljenje na sve ono lose sto nam se sada desava, strah kad se ne zna i ne vidi sta ce se odradjivati u buducnosti, umor od svega sto se odradjuje sada. Stalna pitanja do kada!? I ovaj zivot se zivi i ostaje u djelima, dobrim i losim, sa znanjem i ne znanjem, namjerno ili ne namjerno, iskrenim i laznim. Borba za boljim, za ostvarenjem ciljeva, ispunjenjem snova kod nekoga je tih, samozatajan put, kod nekoga je blago agresivan za pronalazenje osobnog mjesta, a kod nekoga je bezkrupulozan, ne birajuci nacin i sredstva da ostvari sto zeli, makar nekome nanio bol, jedinki ili cjelini. 
Osvjescivanje vodi individualnom prosvjetljenju duse pitanjima kako oprostiti sebi, kako oprostiti drugima bilo iz proslog ili ovog zivota, kako biti sto jesi, pronaci svoje mjesto, opstati u bezkrupuloznosti drugih ili nametnutog zivotnog tereta, nanesene boli. Pitanja da li se boriti ili se povuci, kako i kojim putem krenuti, kako vidjeti i prepoznati sakrivene prepreke, tajne neprijatelje, dvolicne manipulatore..!? Kako promijeniti sebe, prilagoditi se, odvojiti, pronaci svoje mjesto, biti dusa koja dobrom postize dobro, ljubavlju dobija ljubav...kako????....Prosvjetljenje unese konfuziju misli od iznenadjenja sa kojima se treba suociti, kada se sve okrene protiv, kada dusa ostaje sama, kada bude izdvojena!!!!...Ali nitko nije sam, andjeli prate dusu i pustaju je da odraste na svom putu, da padne kako bi osjetila na sta je sve spremna kada je tesko, da li moze uraditi ono sto je kritizirala, da odraste i izabere put uspjeha na kojem ce pronaci svoje mjesto ne ruseci druge. U susretu samih sa sobom andjeoska svjetlost cisti dusu od proslosti, usmjerava, vodi, bodri, a andjeli cekaju vas glas ili znak da pomognu ili naprave ono sto vi ne znate kako je najbolje.
Budite strpljivi i dovoljno hrabri da vjerujete u sutra, u sebe, da "malog covjeka" cujete, a oni  sto visoko sjede i tako imaju nacina kako da se cuje njohov glas!
S ljubavlju za vas Gagga!