18. sij 2017.

Osvrtom na probleme ili pitanja koja su najcesce postavljana uvidjam da su ljubavna. U mladosti i zrelim godinama, a i rana starost. Pise se, prica, govori, ali malo se uci na polju ljubavi, malo se radi na sebi. U ljubavi, zbog ljubavi naprave se zivotne promjene, nekada, bez razmisljanja, ili se pak previse razmislja. Nisu sve situacije iste, ni zivotni put kojim treba ici , ili onaj kojim je lakse i harmonicnije ostvariti svoju misiju. Netko voli izazove, netko sigurnost, pa je to i razlog promjena ili sjedenja na istom mjestu. 
Ljubav koja pruza sigurnost, ona koja je bila temelj obitelji, sklada, bezuvjetna, odjednom se narusi susretom trece osobe koja unosi strast i bude izazov. Obitelj daje sigurnost i bezuvjetnu ljubav partnera, da se zakoraci poljem strasti, uz mogucnost povratka.
Brak, koji daje sigurnost, a ogranicava ( obicno se tim ogranicenjima prepuste zene ) je zatvor u koji svojom voljom se ostaje i iz kojeg se tesko izlazi. Dusa je u zatvoru jer, ne ostvaruje svoju misiju i ne bira svoj put, podrzavajuci partnera, gradeci njegovu karujeru ili ispunjava njegove snove, dok se Univerzum ne otvori i usmjeri svoje sile i andjele da pomognu da osoba pogleda u svoju dusu, da se probudi i izadje iz lazne sigurnosti i pocne stvarati. 
Promjene su teske i bolne, ali obicno, tko je ostavljen izadje na put kojim se trebalo krenuti puno ranije, pocnu se otvarati sva vrata kroz nove osobe, koje posalju andjeli. 
Ljubav daje snagu gradjenja, a kada se rusi ljubav ruse se i temelji, sve krene nizbrdo kao da dna nema, ciscenje i emotivno odrastanje.
Stari kazu 'sve je za ljude', istina, samo ostaje pitanje kada treba slusati srce, a kada razum i kako prepoznati cistu strast za necim novim!? Kako odoljeti tinejdzerskoj ljubavi u poznijim gdinama, ljubavi koja je bez planova, a masta ih gradi? Kako stisati zelje, da li treba stisavati i hladiti uzavrelu krv!? Jako puno pitanja, a um upravlja sve dok se ne uspostavi ravnoteza!
Mogla bih pisati o individualnim situacijama, o vezama gdje su karakteri u konfliktu, onima u koje se drugi mijesaju, o ne prozivljenom zivotu, statici u braku ili vezi, ali i o prekrasnim brakovima i vezama, u kojima razgovor i slusanje sve prepreke rjesava. O ljubavi u koju ne moze zalutati kusnja, gdje je ljubav i postovanje ostala nakon prve zaljubljenosti.
Treba se upitati, da li se dalo partneru ono sto se ocekuje od njega .. ljubav, strast, osmjeh, radost .. da li muskarac zna otvoriti eroticnost u zeni, da li zena zna eroticno zavoditi i nakon dugih godina zajednice, da li je uopce i bilo erotike u braku ili dugoj vezi .. ili je zamrla? Zivotni problemi nanesu tamni vel iznad rozog i ostane tako dok se ne usulja 'kusnja' koja ga otkriva .. ali u kojem smjeru? .. na ciju stranu? .. da li je kasno? .. da li ljubav treba cuti i poceti spremanjem ljubavnog polja u braku ili prepustiti se kusnji? Tesko je znati i snaci se u vrtlogu, ali treba stisati strasti, umiriti um, pitati andjele! Andjeli znaju put duse i vodit ce je ispravnim putem, iako su oni uvijek na pomoci i kada se tvrdoglavo preda kusnji, samo sto su teze lekcije! Ali to nas i privlaci, sta ne! :)
S ljubavlju, Gagga! <3